Debiteurenbeheer uitbesteden

Debiteurenbeheer bij een incassobureau

Het inschakelen van een incassobureau is een van de laatste stappen van een schuldeiser om toch aan zijn/haar geld te komen. Wat moet je doen wanneer je in contact komt met een incassobureau of hoe werkt het om er een in te schakelen? In deze blogpost verduidelijk ik de werkwijze van een incassobureau. 

Wat doet een incassobureau precies?

Wanneer je al langer een schuld hebt uitstaan bij een schuldeiser kan de schuldeiser naar een dergelijk bureau stappen voor hulp. Wanneer er een incasso bureau wordt ingeschakeld verloopt al het contact over het betalen van de schuld nu rechtstreeks via dit bureau en heb je geen contact meer met de schuldeiser. Hier zijn ook kosten aan gebonden, kosten die voor rekening van de schuldige komen. Het is dus erg belangrijk dat indien mogelijk dit snel betaald wordt om hoge rekeningen te voorkomen. 

Waarom wel/niet inschakelen?

Soms kun je er maar beter snel bij zijn en wanneer er al een paar betaaltermijnen niets wordt betaald, gelijk een incassobureau inschakelen. Dit kan in veel gevallen net dat ene duwtje in de rug zijn om toch de rekeningen te betalen. Ook is het een slimme zet wanneer je klaar bent om achter de feiten aan te lopen. Laat een incassobureau het werk voor je doen en voorkom onenigheid met de schuldige. Het volledige contact wordt overgenomen door het incassobureau.  Vanuit een morele kwestie kun je soms beter twee keer denken voordat je een incassobureau inschakelt, weet je dat de schuldige al veel schulden heeft en de kosten van het incassobureau nooit kan betalen? Dan kan het een morele keuze zijn om toch iets meer tijd te geven. Dan heb je ook meer kans dat je jouw geld terugziet, in plaats van aan de incassokosten ziet opgaan. 

Een brief wat nu?

Wanneer je een brief ontvangen hebt van een incasso bureau is het belangrijk om snel te schakelen. Wat is de reden van de brief, klopt het bedrag en wat kun je zelf doen? Natuurlijk kun je indien mogelijk zo snel mogelijk de schuld betalen en hogere kosten voorkomen. Maar wanneer dit niet mogelijk is, is het verstandig om snel professionele hulp in te schakelen. Kijk wat schuldhulpverleners voor jou en jouw situatie kunnen betekenen en voorkom dat je nog verder in de schulden komt. Een incassobureau inschakelen of te maken krijgen met een incasso bureau zijn zware kwesties. Als schuldeiser heb je recht op jouw geld, maar kan het een zware morele taak zijn. Ook wanneer je in contact komt met een incasso bureau kan dit een behoorlijke aanslag zijn. Weet wat je moet doen en weet waar je als schuldeiser en schuldige recht op hebt.

Voor meer informatie spreek met Incasso Associatie Nederland.

Over ons

Wetsblog van Vincent

Hoi! Ik ben Vincent en ik ben met veel enthousiasme deze wetsblog gestart. Ik ben in de laatste fase van mijn master Rechtsgeleerdheid en geniet erg van het vak. Dankzij stages bij interessante advocatenkantoren heb ik al heel wat ervaring in het werkveld opgedaan. Op deze blog wil ik meer diepgang bieden aan rechten en wetten. Wat houden ze precies in, hoe en waarom zijn ze ontstaan en wanneer zijn ze van kracht? Op deze blog kun je alles vinden over rechten en wetten en hoop ik het zowel een stuk eenvoudiger te maken voor studenten als voor professionals en hulpzoekenden. Bedankt voor jouw bezoek en veel leesplezier gewenst!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

27 maart 2018
De term letselschade roept bij velen een gevoel van onbehagen op. Het is ook een iets wat je als mens kost wat het kost wil vermijden. Hoe vreselijk d

4 januari 2018
Debiteurenbeheer bij een incassobureau Het inschakelen van een incassobureau is een van de laatste stappen van een schuldeiser om toch aan zijn/haar g

7 december 2017
Er was een moment waarop jij ging trouwen. In voor- en tegenspoed en tot de dood jullie scheidt. Helaas komt het vaak voor dat het anders loopt. Als j